I tu què en penses?

Blog d'actualitat amb comentaris personals sobre la informació que publiquen els mitjans de comunicació...

sábado, abril 14, 2007

Què té el dia 11?

Un altre dia marcat per la tragèdia, un altre atac terrorista a mans d'Al-Qaeda, un altre dia 11,..mera casualitat? "No pararemos hasta liberar nuestra tierra desde Jerusalen hasta Al-andalus", afirma la banda terrorista i no sembla gaire disposada a negociar-ho...
John Howard, primer ministre d'Australia vol impedir que les persones amb sida puguin entrar al seu país. En els últims mesos els casos de sida han aumentat molt al país i ho atribueixen a l'arribada d'immigrants contagiats, apa doncs a 'cortar por lo sano' el problema. I visca la discriminació! Esperem que la idea no passi d'això i pensin en intentar arreglar les coses d'una altra manera, perquè dic jo que tothom té dret d'anar allà on vulgui, i que la sida avui dia ja es prou coneguda arreu del món com per controlar-la i evitar la seva propagació.

El metro obre des d'avui tota la nit dels caps de setmana i vísperes de festiu! Bona notícia per als noctàmbuls i tots aquells als que els hi manacava un trasport a altres hores de la nit. L'alcalde de Barcelona no descarta millorar les freqüencies de pas, que ara es situaran en els 15 minuts, si els servei té una bona acollida. I jo em pregunto si també ens trobarem amb un bon servei de seguretat, que es d'agrair en segons quines zones de la ciutat, per no dir a totes, i a certes hores de la nit.
I com a novetat a l'espai radiofònic la Cadena Ser estrena un espai dedicat al món latinoamericà, presentat pel periodista colombià Julio Sánchez Cristo i que es dirigeix sobretot als immigrants sud-americans que es troben al nostre país.

jueves, abril 12, 2007

I el Codi Deontològic on està?


Al Qaeda reapareix a Argel i les seves víctimes ocupen les primeres pàgines del diari. Si, una mica "gore" per al meu gust però sembla que cada cop més cal arribar a aquests extrems per cridar l'atenció del lector i fer-li sentir quelcom (dic jo que no molt agradable) amb les imatges de les víctimes de conflictes i atemptats. Potser amb una i a molt tirar dos ja en tenim prou, la tercera em sobra.
Però canviant de tema, hi ha bones notícies per als països més contaminants (entre els que trobem Espanya i Europa en general), som els menys perjudicats per l'escalfament global. Si, si, els països del tròpic patiran més els efectes del canvi climàtic. I es una pena que tot i la greu situació en la que ens podem trobar d'aquí uns anys ( no tan llunyans) hi ha gent que encara no es conciencia de l'abast del problema. Sempre n'aprenem quan es massa tard... Australia però sembla haver trobar una solució a la manca d'aigua, i sense contaminar, una desalinitzadora que funciona amb vent i permet obtenir aigua potable ecològica.
Un altre tema polèmic aquests dies es la legalització de l'abortament en Mèxic DF, ho reconec, estic a favor, i em sembla un endareriment que encara hi hagi gent que negi a la dona el dret a decidir sobre la gran responsabilitat de portar un baby al món. Prou problemes porta la vida com per a prohibir un dret que considero que hauria d'estar asumit al 100%, i no només a Mèxic, sinó a la resta de països (inclusive Spain). Està molt bé això del catolicisme i la moral, però davant tot està el dret de la persona a decidir.